Spesialist i fordøyelsessykdommer: En spesialist i fordøyelsessykdommer er lege og indremedisiner med spesialisering på sykdommer i fordøyelsessystemet. Denne typen spesialist arbeider blant annet med mage- og tarmsykdommer, galleveissykdom, magesår, kronisk leversykdom, bukspyttkjertelbetennelse og svulster i fordøyelsesorganene, samt andre sykdommer i disse organene. Pasienter med blødninger i mage eller tarm, betennelser i tarmen, infeksjon i galleganger og leversvikt behandles også av spesialister i fordøyelsessykdommer.
Indremedisiner: INDREMEDISINER: En indremedisiner er lege med spesialutdanning i sykdommer som rammer ett eller flere av kroppens indre organer og arbeider med forebygging, diagnostikk, utredning og ikke-kirurgisk behandling av akutte og kroniske medfødte og ikke-medfødte sykdommer. Indremedisineren har ofte videre spesialisering innen et av de følgende feltene: blodsykdommer, endokrinologi, fordøyelsessykdommer, geriatri, hjertesykdommer, infeksjonssykdommer, lungesykdommer, nyresykdommer eller akutt- og mottaksmedisin.

Dag Malm

Spesialist i fordøyelsessykdommer
Spesialitet: Fordøyelsessykdommer, Indremedisin
Kompetanse: koronarutredninger, generelle indremedisinske utredninger
Utstyr: ultralyd
Undersøkelser og prosedyrer: 24 timers blodtrykksmåling, spirometri, ultralyd abdomen, gastroskopi, colonoskopi
Offentlig avtale?Har offentlig avtale
Praksis:

Tromsø Indremedisinske Spesialistsenter AS
Sjøgata 31/33
9008 Tromsø
Norge

Telefon jobb:
Mer informasjon:

Dag Malm er opprinnelig fra Tromsø. Han tok sin medisinske embetseksamen ved Universitetet i Göttingen i Tyskland i 1977, og ble spesialist i indremedisin i 1985, spesialist i fordøyelsessykdommer 1990 og disputerte for den Medisinske Doktorgrad 1995. Han har fra 1977 arbeidet som lege ved sykehus i Tyskland og Norge, var overlege ved Gastromedisinsk avdeling UNN fra 1991 til 2011. Han har vært universitetslærer for medisinstudenter / førsteamanuensis i indremedisin i 20 år og driver/har drevet med forskning innen diabetologi, genetikk og immunologi. Han er Fellow of the European Board of Gastroenterohepatology.